Znana in priljubljena sopotnica

mnogih ljubiteljev dobre glasbe

Demo

Torek, 15 November 2016

10 nemirnih let na čisto novi plošči!

10 nemirnih let na čisto novi plošči!
Leta 2006 se je v Mirni na Dolenjskem začela pisati zgodba ansambla, ki je daleč od 'mirnega' in to oznanja tudi v imenu: ansambel Nemir. V desetih letih se je spremenilo marsikaj. Pridružili in poslovili so se določeni člani, od čisto začetnih negotovih in vokalno nenatančnih špilov so prišli do zmagovalnih nastopov na festivalih in do razprodanih dvoran. Nizajo uspešnice in so eden najbolj priljubljenih ansamblov ta hip pri nas.

Sreda, 02 November 2016

Nova hudomušna polka Vere in Originalov

Nova hudomušna polka Vere in Originalov
Te dni so glasbeniki najbolj pridni in ponavadi lahko založbe predstavimo največ novosti izvajalcev. Novo pesem tako predstavlja tudi zasedba Vera in Originali. Gre za polko z naslovom 'Zame si premlad'. Za glasbo in besedilo je poskrbela izjemno ustvarjalna Vera Šolinc, pod taktirko Igorja Podpečana pa so jo posneli v studiu Zlati zvoki.

Sreda, 26 Oktober 2016

Glasbena poslastica 'Slovenski materi' ob 45. letnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek

Glasbena poslastica 'Slovenski materi' ob 45. letnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek

Glasbena poslastica 'Slovenski materi' ob 45. letnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek Bratje Danilo, Rudi in Miro so rastli ob glasbi Beneških fantov, Slakov in Avsenikov, blizu pa so jim bili tudi ljudski godci in pevci. Leta 1971 so sestavili svoj prvi ansambel. Na začetku so igrali predvsem Slakove, Bardorferjeve in Avsenikove skladbe. Sestav so ustvarili leta 1989, ko je Rudi kot glavni iavtor glasbe začel tudi pogosteje komponirati. V skupini so bili tedaj Rudi Poljanšek, z diatonično harmoniko, Danilo Poljanšek, z bas baritonom in bas kitaro, Miro Poljanšek, s trobento, Forti Hribernik, s klarinetom ter Roman Komatara, z ritem kitaro, danes pa Ansambel bratov Poljanšek sestavljajo bratje Rudi, Danilo in Miro ter Maks Kresnik. Rudi kot glavni avtor je napisal nekaj čez trideset skladb in skoraj vse so uspešnice. Njihov največji uspeh je zmaga na ptujskem festivalu, ki sta jo ansamblu prisodila strokovna komisija in občinstvo, trikrat pa so zmagali tudi na Lojtrci domačih.

Nedelja, 23 Oktober 2016

Ansambel Igor in Zlati zvoki predstavlja novo skladbo 'Če sonce ujeti bi znala'

Ansambel Igor in Zlati zvoki predstavlja novo skladbo 'Če sonce ujeti bi znala'
Petindvajset let uspešnega dela je jubilej, ki kar kliče po praznovanju, zato so si člani ansambla Igor in zlati zvoki načrte v naslednjem obdobju skrbno začrtali. Ansambel se je v tem obdobju uveljavil kot eden najbolj znanih in priljubljenih izvajalcev narodno zabavne glasbe pri nas, izdal je dvajset zgoščenk doma in v tujini, so stalni gostje mnogih radijskih in televizijskih oddaj ter redni udeleženci najrazličnejših prireditev po Sloveniji in zunaj njenih meja. Ansambel je v sklopu praznovanja pred kratkim posnel skladbo 'Če sonce ujeti bi znala'. Glavno vlogo je avtor glasbe Igor Podpečan namenil pevki ansambla Jelki Hafner, ki je valček občuteno zapela in zopet razveselila ljubitelje valčkov, v katerih prepeva kot solistka. Le kdo ne pozna valčkov, v katerih prepeva Jelka: 'Zlatolaska', 'Labodi na Blejskem jezeru', 'Deklica s črnimi očmi'...

Nedelja, 23 Oktober 2016

Nemirni koncert 2016

Nemirni koncert 2016
Ansambel Nemir, eden bolj uspešnih in popularnih narodno zabavnih ansamblov, v letošnjem letu praznuje 10 letnico delovanja. Obeležili jo bodo z dvema pomembnima projektoma: sicer že šesto leto zapored, a tokrat še posebej praznično, bodo pripravili Nemirni koncert, izdali pa bodo tudi novo ploščo, na kateri so zbrali svoje največje dosedanje uspešnice ter nekaj novih pesmi. Ker tradicije ne gre prekinjati, bo tudi letošnji koncert na Martinov vikend, 12. novembra, v Športni dvorani Mokronog. Nastopili bodo še številni glasbeni gosti: Mladi Dolenjci, Novi spomini, Vikend, Veseli Dolenjci, Spev, Akordi, Biseri, ansambel Jureta Zajca, Smeh, Murni, Zadetek, Mladi gamsi in Klobasekov Pepi. Slednji bo poskrbel za humor, za povezovanje prireditve pa bo zadolžena Klavdija Kerin.
<<  4 5 6 7 8 [910 11 12 13  >>  
Izbira CD-jevIzberi

Velika izbira CD-jev

Vaši najljubši ansambli.

Notne zbirkeIzberi

Notne zbirke

Zaigrajte z nami!